Ca orice alt produs de lux sau ca orice alt produs cu un rulaj foarte mare, brichetele S.T. Dupont, de multe ori, nu sunt originale.


Cum pot cumpara o bricheta S.T. Dupont originala?

In primul rand nu recomandam achizitionarea brichetelor S.T. Dupont de pe site-uri care vand produse la mana a doua. Este indicat sa cumperi bricheta dintr-un magazin autorizat precum Kultho sau El Unico sau alte magazine care comercializeaza produse din tutun.

In al doilea rand, daca vrei sa cumperi o bricheta S.T. Dupont online, trebuie sa te asiguri ca magazinul online este unul legal, iar pentru asta trebuie sa verifici daca acesta are link catre ANPC vizibil in permanenta pe website si de asemenea, acesta trebuie sa aiba o pagina in care sa prezinte toate datele de identificare ale companiei (denumire, ro, nr. Reg.Com).

Cum pot identifica daca o bricheta S.T. Dupont este originala sau fake?

Iti vom prezenta prin comparatie, care sunt elementele pe care trebuie sa le urmaresti pentru a putea identifica daca o bricheta S.T. Dupont este originala (valabil pentru modelele Ligne 1 sau Ligne 2):

-    O bricheta S.T. Dupont care nu este autentica are o greutate mult mai mare decat o bricheta S.T. Dupont originala;
-    O bricheta S.T. Dupont care nu este autentica va avea un "cling" mult mai puternic, mai ascutit si mai lung decat o bricheta S.T. Dupont originala;
-    O bricheta S.T. Dupont originala va avea in totdeauna o serie unica marcata;
-    O bricheta S.T. Dupont originala va avea marcata o serie care este destul de greu de citit (este neclara si foarte subtire marcata), fata de o bricheta S.T. Dupont care nu este autentica, care va avea o serie foarte clar marcata si usor de citit;
-    O bricheta S.T. Dupont originala va avea in capacelul de la valva de incarcare o culoare, ce reprezinta culoarea gazului pe care trebuie sa il folosesti pentru a o putea incarca, pe cand o bricheta S.T. Dupont care nu este autentica, care nu va avea nici o culoare in capacelul de la valva de incarcare;
-    O bricheta S.T. Dupont originala are in interiorul valvei de reglaj un opritor, pe cand cea care nu este originala, nu il are (de multe ori acest lucru se poate observa doar dupa ce se desface acel capacel, ceea ce nu recomandam).