Desi scopul unui cutter pentru trabucuri este unul destul de clar, este putin stiut faptul ca o taiere perfecta a unui trabuc poate influenta gustul acestuia.

Cutterul este o necesitate absoluta atat pentru pasionati cat si pentru incepatori si poate duce experienta fumatului unui trabuc la un nou nivel. Daca esti incepator iti recomandam sa folosesti un taietor tip ghilotina, deoarece cutterele in V necesita ceva mai multa indemanare pentru a nu iti distruge trabucul.

Selectarea unui design pentru cutterul tau este o problema de gust personal, insa trebuie luata in considerare calitatea lamelor, confortul, dimensiunea, dar si functionalitatea. Cele mai multe cuttere te vor ajuta la taierea unui trabuc cu un inel de maxim 60 mm. Daca doresti taierea unui trabuc mai mare, va trebui sa iei in considerare un cutter specific.

Cu cat lamele sunt mai ascutite, cu atat acesta va asigura o taiere mai corecta si va spori experienta fumatului. Taierea defectuoasa a unui trabuc va scadea calitatea acestuia si poate aduce diferente majore de gust.

Partea personala a procesului de selectie a unui cutter pentru trabucuri este cea legata de stil, unde iti vei alege o anumita forma, culoare sau tip. Poti alege o dimensiune slim, sau un model mai mic, recomandat celor care calatoresc mult, sau poti alege un cutter de masa.